Bromsbackar till alla typer av släpvagnar hittar du hos Valeryd men du kan likväl hitta bromsbackar till din husvagn, båttrailer eller kanske bil- eller hästtransport. Alla dessa är utvecklade för att klara den extrema belastning som blir av tunga föremål på trailers och framför allt för att du som kund hos Valeryd ska känna dig trygg och säker på våra vägar. Men vad är det egentligen som gör att Valeryd erbjuder ett så fint sortiment av bromsbackar, och vad gör den egentligen?

Tekniken bakom bromsbacken från Valeryd handlar om att man tillverkar den med en unik teknologi i en alldeles speciell process. Bromsbelägget pressas med hög kraft mot bromsbacken och fördelen med detta, till skillnad mot andra bromsbackar där beläggen är limmade, är att den ger ena avsevärd mycket bättre hållbarhet och styrka vilket i sin tur förlänger livslängden på bromsbacken. För att uppnå ännu större styrka i bromsbackarna så har man dessutom utvecklat något som man kallar för x-ribbor. Dessa är bärande i bromsbackarna och denna x-design är ihålig på sidan av bromsbeläggen så att täckamterialet kan rinna in i dem så kallade hålrummen. Dem pressas samman som i sin tur ger ytterligare garanti för just styrka och hållbarhet.

Bromsbackar som du kan känna dig trygg med

Tekniken är unik hos Valeryd och finns därmed bara hos just Valeryd. Med andra ord behöver du inte längre fundera på vart du ska köpa dina bromsbackar, det finns bara ett givet ställe att ta sig till. Det som är så fantastiskt är att det också finns en otrolig bakgrund hos Valeryd med otroligt mycket erfarenhet. Det är detta som verkligen bidrar till att man känner sig trygg när man handlar reservdelar hos dem och ger sig ut på våra fantastiska vägar med en otrolig trygghet 🙂